Gluten İntoleransı Genetik Testi
Gluten İntoleransı Genetik Testi, glutene olan duyarlılığınızı genetik olarak analiz eder ve yaşam tarzınızı optimize etmek için kişiye özel beslenme hakkında önemli bilgiler verir.
Gluten hassasiyeti, klasik alerji belirtileri gibi hapşırma, ödem, vücutta kaşınma ve kızarıklık gibi tepkilere neden olmaktadır. Glutensiz diyet yapmanızı gerektiren bu hassasiyet; buğday, çavdar, arpa ve yulaf içeren gıdalardan uzak durulması gerektiği anlamına gelir. İnce bağırsak hastalığı olan çölyak ile gluten hassasiyeti uygulanan diyetlerin benzerliği nedeniyle sık sık karıştırılmaktadır.
Gluten hassasiyeti durumunda ishal, kramp, hapşırık, kızarıklık, nefes almada güçlük çekme ve kuru öksürük hayat kalitesinin düşmesine neden olur. Gluten alerjisi pek çok kişi tarafından bilinmemekle birlikte ancak bağışıklık sisteminin normal işleyişinin bozulmasına yol açmaktadır. Bu durumda hayat kalitesinin artırılması ve bağışıklık sisteminin normal işleyişini sürdürebilmesi takibi sağlanmalıdır